Több, mint egy általános autókölcsönző
Összetörték az autómat!

Összetörték az autómat!

Mit tegyek elsőként közlekedési baleset esetén?

A baleset mindig egy váratlan és nem szándékos esemény, amely egy adott időben és helyen következik be és legalább egy mozgó jármű idézi elő. Általában anyagi kár jelentkezik adott közlekedési eszközben, de sajnos a személyi sérülésekkel járó közúti baleset sem ritka manapság. Ezek mindig negatív kimenetelű forgalmi események!

Elsőként ha már megtörtént a baj nyugodtnak kell maradni mert csak úgy lehet átgondoltan és körültekintően cselekedni. A közlekedési baleset bekövetkezése után meg kell állni! Lehetőség szerint ne hajtsunk tovább hanem a baleseti eseményhez legközelebbi végpontban álljunk meg még akkor is ha ezzel forgalmi dugót idéznénk elő. Ez azért fontos, hogy a lehető legpontosabb helyszíni képet kapjuk az esetleges későbbi vitás kérdésekben. 

Teendők közlekedési baleset esetén

Ez utóbbit figyelembe véve készítsünk fotókat! Amennyiben a felek nem tudnak megegyezni sokat segít a közlekedési baleset helyszínén készített fotó/videó. A fotókat úgy készítsük el, hogy látszódjanak az autók forgalmi rendszámai, a közlekedési táblák, útburkolati jelek tehát több szegmensből fotózzunk. Lényeges információ még, hogy lehetőleg a másik gépjármű sérült alkatrészeiről készítsünk fotókat hiszen azt valószínű akkor látjuk utoljára míg a saját autónk velünk marad.

Amennyiben sikerül továbblépni az első nehézségeken és a balesetet okozó elismeri a felelősségét félre kell állni és ki kell tölteni a kék-sárga baleseti bejelentő lapot, de manapság már elérhető applikáció formájában is e-kárbejelentő néven, IOS és ANDROID rendszerre egyaránt. Tartalmilag azonos mindkét formanyomtatvány, külföldön, illetve külföldi személy esetén talán egyszerűbb az első papírformula. A kék-sárga bejelentőn mindegy, hogy A vagy B oldalt tölti ki a károsult vagy a kár okozó, fontos azonban, hogy egy adott bejelentőn történjen. Külföldi személy vagy külföldön történt baleset esetén nem jelent problémát a két résztvevő fél saját anyanyelvén kitöltött dokumentáció. 

A kék-sárga baleseti bejelentő kitöltése

Amikor a károkozó fél nem vállal felelősséget vagy nem tudnak megegyezni ki a felelős az adott balesetben úgy a rendőrséghez kell fordulni és helyszíni intézkedést kérni. Amennyiben személyi sérüléses autóbaleset történt minden esetben a mentőket is értesíteni kell függetlenül attól, hogy könnyű vagy súlyos sérült személyről van szó!

Az autókban keletkezett kár rendezhető KGFB (kötelező gépjármű felelősség biztosításra), CASCO biztosításra, illetve speciális esetben VAGYON biztosításra (pl. Épület biztosításra).

Mit tegyen a gépjárműkárigénye elindításához?

Meghatalmazásunk alapján bízza meg irodánkat Elastic-Car Kft-t a kárrendezési folyamat elindításával, hogy a lehető legrövidebb időn belül megkapja a kártérítési összeget vagy autójavító műhelyben kerüljön gépkocsija.

Mit nyújtunk Önnek:

  • Az általunk benyújtott dokumentáció pontos és szakszerű ezzel időt spórolhatunk
  • Kapcsolattartás a biztosítókkal
  • Gépjármű károk felmérése, árajánlat készítés
  • Gépjármű szakszerű karosszéria javítása, fényezése
  • Csereautó biztosítása a javítás idejére lehetőség szerint, adott kategóriának megfelelően
  • Hozom-viszem szolgáltatás

Visszahívást kérek »