Több, mint egy általános autókölcsönző
Szerződési feltételek

Szerződési feltételek

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) az Elasticcar weboldalt - elasticcar.hu - üzemeltető Elasticcar Korlátolt Felelősségű Társaság (székhelye: 1161 Budapest, Milán u. 19.; cégjegyzékszáma: 01-09-908346; adószáma: 14536977-2-42; email elérhetőség: info@elasticcar.hu, telefonszám: (+36) 1 405 8763; továbbiakban: Szolgáltató) és az Elasticcar Kft. által az elasticcar.hu weboldalon (továbbiakban weboldal) nyújtott elektronikus szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek).

1. Általános tudnivalók

1.1. A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus szolgáltatásra, amely az elasticcar.hu domain alatt található információs, kommunikációs szolgáltatásokat nyújtó weboldalon keresztül történik. Továbbá jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan ügyletre Magyarország területén, amely jelen szerződésben meghatározott Felek között a szerződésben leírt módokon jön létre.

1.2. Az elasticcar.hu weboldal az Elasticcar Korlátolt Felelősségű Társaság végfelhasználói partnerei, vásárlói, az érdeklődők, a nagyközönség számára nyújt általános és szakmai információkat a különböző autóbérlési, személyszállítási szolgáltatásokkal, autójavítási szolgáltatásokkal, biztosítási kárrendezés szolgáltatásokkal kapcsolatosan.

1.3. Az elasticcar.hu weboldalon bárki szabadon, kötöttségektől mentesen és díjtalanul böngészhet, a weboldal szolgáltatásait bárki jogosult igénybe venni, amennyiben a Weboldalon az információkat elérte, továbbá magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

1.4. Az elasticcar weboldal üzemeltetését a Elasticcar Korlátolt Felelősségű Társaság végzi.

  • Székhely: 1161 Budapest, Milán u. 19.;
  • Levelezési cím: 1161.Bp.Milán u.19.
  • Adószám: 14536977-2-42;
  • Közösségi adószám: HU14536977;
  • Cégjegyzékszám: 01-09-908346 bejegyezte a Fővárosi Törvényszék Cégbíróság;
  • Bankszámlaszám(HUF): K&H 10401914-50526865-53881008
  • Online elérhetőség: info@elasticcar.hu;
  • Telefonos elérhetőség: (+36) 1 405 8763;

1.5 Az elasticcar weboldal tárhelyszolgáltatója a Tárhely.eu Szolgáltató Kft.

  • Székhely: 1097 Bp. Könyves Kálmán körút 12-14.
  • Online elérhetőség: www.tarhely.eu »

2. Információkérés, üzenetküldés a weboldal segítségével

2.1. A weboldal látogatóinak, partnereinknek meg van a lehetősége, hogy a weboldal kapcsolat menüpontja kapcsolati űrlap segítségével egy-egy konkrét szolgáltatásra, autóbérlésre, autójavításra, sofőrbérlésre vonatkozóan, vagy általánosságban kérdéseket, üzeneteket állítsanak össze és a weboldal segítségével az üzenetet eljuttassák irodánkba, kollégáinkhoz.

2.2. A beérkezett üzeneteket kollégáink haladéktalanul feldolgozzák, pontosítás végett felveszik az ajánlatkérővel a kapcsolatot a megadott elérhetőségeken és pár napon belül a kért információt eljuttatják a felhasználónak.

2.3 A weboldal megfelelő moduljának használatával lehetőség van visszahívás igény eljuttatására is kollégáinknak. Ebben az esetben a látogatónak a telefonszámát kell megadnia és a visszahívás kérése gomb megnyomásával eljuttatni ügyfélszolgálatunkhoz. A beérkezett igényt feldolgozzuk és amennyiben valós és hibátlan telefonszám került megadásra kollégáink rövid időn belül jelentkeznek a visszahívást kérő érdeklődőnél.

2.4 Cégünk mindent megtesz a beérkezett üzenetek gyors és szakszerű megválaszolása érdekében, de nem vállal felelősséget az internetes kapcsolat, a hálózat és egyéb előre nem látható hibákból adódóan az ajánlatkérés postafiókunkba való beérkezésének hiányából következő esetleges károkért, jogkövetkezményekért.

3. Kárrendezés, kárbejelentés

3.1 Az Elasticcar-nál - mint márka független autószervíz és autófényező, karosszéria javítással foglalkozó műhely - megrendelésre kerülő balesetben sérült autók autójavítási, karosszéria javítási, fényezési munkái esetén az Elasticcar Kft. költségmentesen vállalja az autóbalesetből keletkezett gépjárműkár komplett Casco és Kgfb. kárügyintézését, kárrendezését.

3.2 A kárrendezés igénylését a kárrendezés menüpontban a Küldöm az adatokat gombot megnyomva a megjelenő űrlap adatait kitöltve lehet kezdeményezni. Itt kötelezően ki kell tölteni az ügyfél kontakt adatait, le kell röviden írni a káreseményt és lehetőség van a káreseményhez kapcsolódó dokumentumok, fotók, rajzok csatolására is.

3.3 A kárrendezés igény sikeres elküldését követően a beérkezett információkat kollégáink haladéktalanul feldolgozzák, pontosítás végett felveszik az ajánlatkérővel a kapcsolatot a megadott elérhetőségeken és pár napon belül válaszolnak a megkeresésre, az ajánlatkérésre..

3.4 Cégünk mindent megtesz a beérkezett üzenetek gyors és szakszerű megválaszolása érdekében, de nem vállal felelősséget az internetes kapcsolat, a hálózat és egyéb előre nem látható hibákból adódóan a kárrendezés igény a postafiókunkba való beérkezésének hiányából következő esetleges károkért, jogkövetkezményekért.

3.5 A gépjármű ingyenes kárrendezés szolgáltatás nyújtását minden esetben az adott eset alapos megvizsgálása és a megrendelővel való egyeztetése előzi meg és a szerződéskötés a felek között írásban a részletek egyeztetését követően jön létre.

4. Ajánlatkérés transzfer személy szállításra

4.1 Az Elasticcar Kft. speciális személyszállítás szolgáltatására, az úgynevezett transzfer szolgáltatásra lehetősége van az ügyfeleknek ajánlatot kérni a weboldal transzfer menüpontjában bal oldalon található Transzfer ajánlatkérés blokkban.

4.2 Az ajánlatkéréskor meg kell adni a személyszállítás kiindulópontját, a szállítás földrajzi célját, az indulás, érkezés időpontjai, az utazás jellegét, utasok számát és az ügyfél kapcsolódó adatit. A megjegyzés mezőben lehetőség van egyéb az ajánlatkéréshez releváns információkat is csatolni.

4.3 A transzfer ajánlatkérés sikeres elküldését követően a beérkezett információkat kollégáink haladéktalanul feldolgozzák, pontosítás végett felveszik az ajánlatkérővel a kapcsolatot a megadott elérhetőségeken és haladéktalanul válaszolnak a megkeresésre, az ajánlatkérésre..

4.4 Cégünk mindent megtesz a beérkezett üzenetek gyors és szakszerű megválaszolása érdekében, de nem vállal felelősséget az internetes kapcsolat, a hálózat és egyéb előre nem látható hibákból adódóan a kárrendezés igény a postafiókunkba való beérkezésének hiányából következő esetleges károkért, jogkövetkezményekért.

4.5 Az ajánlatkérés elküldése nem számít foglalásnak, a kért szolgáltatás automatikusan nem kerül rögzítésre illetve befoglalásra. A foglalás rögzítésére és az ügyfél számára történő visszaigazolására csak a megküldött árajánlat elfogadását követően kerül sor, amiről értesítést küldünk.

5.) Ajánlatkérés autóbérlésre, gépkocsi és időpont foglalása

5.1 Az Elasticcar Kft.-nél szabadon bérelhető autók kínálata a weboldalon az autóbérlés menüpont alatt található, ahol a megtekinthetőek az autók fényképei, az autók legfontosabb adatai és az Autóbérlés részletei gombra kattintva a bérleti díjak és az autóbérleti díjakban található szolgáltatások részletei.

A kizárólag sofőrrel együtt bérbevehető autók kínálata az Autóbérlés sofőrrel menüpont alatt található.

5.2 A szabadon bérelhető autók esetében a bérlési információkat tartalmazó ablak alján található Lefoglalom gombra kattintva lehet az autó bérlését kezdeményezni. Itt kell megadni a bérlő kontakt adatait illetve az autó felvételének és leadásának tervezett helyszínét és időpontját. A megjegyzés rovatba lehetséges egyéb az ügylettel kapcsolatos információkat közölni a bérbeadóval.

Az autó foglalásakor kötelező elfogadni az oldal Adatkezelési tájékoztatójában, az oldal Szerződési feltételeiben és az Általános Kölcsönzési Feltételekben leírtakat.

5.3 Az oldalon keresztül a foglalási igény jelzésére a konkrét bérlés megkezdése előtt minimum 48 órával van csak lehetőség.

5.4 Az autóbérlés foglalási igény elküldése nem számít foglalásnak. A foglalási igény beérkeztét követően a megküldött igényekre szabottan pontos árajánlatot küldünk, aminek elfogadását követően történik meg az autóbérlésre vonatkozó szerződéskötés.

5.5 Amennyiben a foglalás megküldését követően az adott gépkocsi a bérlés céljából nem áll rendelkezésre, úgy a szolgáltató az adott gépkocsi kategóriában más gépjármű kölcsönzésére adhat ajánlatot.

5.6 Autóbérlés ajánlatkérésre szolgáló funkció még a weboldalon az Autóbérlés kalkulátor, ahol a bérlés adatait megadva az oldal kiszámolja megadott paramétereknek megfelelő autóbérlési költséget. Az ajánlati ár kiszámolása után a látogatónak meg van a lehetősége kontakt adatai megadásával és a Kérés elküldése gomb megnyomásával bérlési igényét elküldeni a szolgáltatónak.
Az autóbérlés foglalási igény elküldése nem számít foglalásnak. A foglalási igény beérkeztét követően a megküldött igényekre szabottan árajánlatot küldünk, aminek elfogadását követően történik meg az autóbérlésre vonatkozó szerződéskötés.

5.7 A szolgáltató fenntartja a bérautók bérleti díjaira vonatkozóan az árváltoztatás jogát, különösképpen a kiemelt időszakok tekintetében. Az árváltoztatásokról a weboldalon, illetve a visszaigazoló ajánlatban értesítjük az érdeklődőket.

5.8 A weboldalon az egyes béautók esetében feltüntetett legalacsonyabb bérleti árak a 30 napot meghaladó folyamatos bérlés esetén irányadóak.

6. Szerzői jogok

6.1. A weboldal egésze és minden eleme szerzői jogvédelem alatt áll. A weboldal és a weboldalon elérhető tartalom, szerzői mű, illetve más szellemei alkotás - grafikai megoldás, grafika, honlap szerkezete, a honlapon elérhető információ, adatfeldolgozási elv, stb. - szerzői jogi jogosultja, vagy a feljogosított felhasználója a Szolgáltató.

6.2. A weboldalt alkotó és a weboldalon elérhető szerzői jog által védett szellemi alkotások a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélye nélkül semmilyen formában nem használhatók fel, nem hasznosíthatók, sokszorosíthatóak vagy tárolhatóak.

6.3 Abban az esetben, ha az Elasticcar weboldalon található tartalom, vagy a tartalom bizonyos eleme, illetve az oldalról hivatkozásokon keresztül elérhető tartalmak valószínűsíthetően a szerzői jog előírásaiba ütköznek, kérjük, vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal az ügyfélszolgálaton!

A jelzett tartalom megvizsgálását követően haladéktalanul eltávolítjuk a sértő tartalmat illetve lekapcsoljuk a sértő tartalomra mutató linkeket.

7. Egyebek

7.1 Az elasticcar.hu weboldalon való böngészés feltételezi a felhasználó részéről az internet technikai és műszaki korlátjainak ismeretét és a technológiával együtt járó hiba lehetőségek elfogadását.

7.2 A szolgáltató nem felelős semmilyen kárért, amely az elasticcar.hu weboldalhoz való csatlakozás miatt következett be. A látogató felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól. Egyedül a látogató felelős az elasticcar.hu weboldalhoz való kapcsolódásáért és az elasticcar.hu weboldalon történő bárminemű tevékenységéért. Az üzemeltető nem vonható felelősségre vis maior esetén. Vis maiornak kell tekinteni különösen az internetes hálózatban bekövetkezett olyan hibákat, amelyek megakadályozzák a weboldal akadálytalan működését és a weboldalon történő szolgáltatások igénybevételét, továbbá, ha a működési hibával összefüggésben az Interneten küldött és fogadott adat elveszik. A Szolgáltató nem felelős semmilyen kárért, amely a weboldalhoz való csatlakozás miatt következett be.

7.3 Az elasticcar.hu weboldal ezúton tájékoztatja felhasználóit, hogy adataikat az esetlegesen létrejött szolgáltatói, vásárlási szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja. Adataikat harmadik félnek nem adja át, kivéve, ha a szerződés teljesítésekor harmadik fél az elasticcar.hu weboldal alvállalkozójaként közreműködik. Az alvállalkozók a weboldal által átadott személyes adatokat az igénybevett szolgáltatás zökkenőmentes lebonyolíthatóságán és annak későbbi bizonyíthatóságán túl semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, illetve további jogi, vagy természetes személyeknek átadni. Az adatok kezelésekor a mindenkor hatályos Adatvédelmi Törvénynek, a weboldal Adatvédelmi elveinek megfelelően jár el weboldal üzemeltetője.

7.4 A szerződő felek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az esetleges vitás kérdéseket tárgyalások útján rendezzék. Amennyiben ez nem lehetséges a jogvita rendezésére, szerződő felek a Pesti Központi Kerületi Bíróság joghatóságát kötik ki.

7.5 A Szolgáltató bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan módosítani. Az esetleges módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba.

Budapest, 2017. Június 30.