Több, mint egy általános autókölcsönző
Kárrendezés

Gépjármű kárrenedezés, kárügyintézés, autó biztosítás

Az Elastic-Car Kft. mint márka független autószerviz és autófényező, karosszéria javítással foglalkozó műhely számos gépjármű biztosítással kapcsolatos szolgáltatással, biztosítási tanácsadással, biztosítási ügyintézéssel és komplett Casco és Kgfb kárrendezéssel áll partnerei rendelkezésére.

Autó balesetből következően kára keletkezett? Forduljon hozzánk, mindent elintézünk Önnek.

Mit tartalmaz a biztosítási ügyintézésünk ebben az esetben?

 • Segítünk a kárbejelentésben.
 • Elkészítjük a kárrendezés kötelező beadandó dokumentumait.
 • Levesszük az Ön válláról az ügyintézés terhét.
 • Menedzseljük a kárérték kifizetését.
 • A biztosítótársasággal javítási számla alapján közvetlenül elszámolunk

Milyen kapcsolódó szolgáltatással segítjük Önöket?

 • Autómentést vállalunk saját szállító autóval Budapesten, Pest-Megyében.
 • Megjavítjuk autóját és kijavítjuk, újra fényezzük a karosszéria sérüléseit.
 • Kölcsönautót biztosítunk lehetőség szerint, a javítás idejére.
 • A kész, megjavított autót átadjuk ügyfeleinknek telephelyünkön, vagy adott címen.
Ön csak leadja Nálunk a sérült autót és mi intézünk mindent Ön helyett.

Kárbejelentés

Abban az esetben, ha káresemény történt a gépjárművel kapcsolatosan, akkor a kárt rendező, illetékes biztosítótársaságnál meg kell tenni a pontos kárbejelentést. A kárt rendező biztosítótársaság az alábbiak alapján határozható meg:

 • Saját hibás (cascos) kár esetén, ahol casco biztosítás megkötésre került
 • Más által okozott (felelősségi) kár esetén az a biztosító társaság, ahol a baleset okozójának a kötelező biztosítását kezelik. Amennyiben ez nem ismert, akkor az okozó rendszámának ismeretében a biztosító felvilágosítást nyújt erről.
 • Ha a baleset okozójának nem volt érvényes felelősség-biztosítása, akkor kérjük keresse, a MABISZ-t, a Magyar Biztosító Szövetségét.

A hatékony kárbejelentéshez minden biztosító társaság rendelkezik saját gépjármű-kárbejelentési adatlappal, amelyen a káresemény minden releváns körülménye, a károsultak, károkozók azonosító adatai rögzíthetőek.

Kárbejelentő lapok letölthetőek az alábbi linekekről:

kárbejelentő lap - autó biztosításkárbejelentő lap - autó biztosítás

Teljes körű meghatalmazás az Elastic-Car Kft. számára - engedményező adatlap »

Biztosítás ügyintézés

Az Elastic-Car Kft. által nyújtott teljes körű biztosítási ügyintézéssel levesszük a gondot ügyfelünk válláról, legyen szó casco-s, vagy kötelező felelősség alapján történő kárrendezésről, ügyintézésről. A káresemény bekövetkezése és az adott biztosítótársasághoz szükséges nyomtatványok kitöltése után a kárfelvételtől a javításig mindent elintézünk sőt a biztosítótársasággal javítási számla alapján közvetlenül elszámolunk.

Így ügyfeleinknek nem kell megfinanszírozni a javítás teljes költségét! A biztosítók fenntartják a jogot, a káresemény bekövetkezése utáni és a kárkifizetés előtt teljes körűen kivizsgálhassa a mindig egyedi biztosítási eseményt.

Gépjármű kárrendezés

A káreseményt követően a kárrendezésnél két alapvető esetet különíthetünk el:

Casco kárrendezés

A saját vagyontárgyunkban, gépkocsinkban  nem a más autóvezető felelősségéből bekövetkezett anyagi káreseményt rendez a biztosítási kötvényben foglalt mértékig a vállalt önrész levonása mellett! A casco biztosítással rendelkező ügyfelek kiemelt biztonságban érezhetik gépkocsijukat. A biztosítási önrész minden esetben egyedi és természetesen a kár nagysága és jellege is eltérő, további kérdéseivel forduljon kollégáinkhoz.

Kgfb kárrendezés

Az általunk viselt kárveszélyre nyújt biztosítást. A gépkocsival közlekedésben résztvevők számára fontos és kötelező érvényű a felelősségbiztosítás megkötése. Saját gépkocsiban más külső személy, gépkocsi által okozott kár melyben az okozó fél biztosítására történik a kárrendezés.

balesetes autó kárrendezésA biztosítási kárrendezés már a baleset bekövetkezése utáni pillanattól megkezdődik. A baleset nagyságától és súlyosságától függően a megfelelő szakhatóság értesítése mellett az esetleges sérültek ellátása, a helyszín biztosítása, a további esetleges kár elhárítása illetve megelőzése (kárenyhítési kötelezettség) a jelenlévők legfőbb feladata. A baleset helyszínén érdemes saját fényképeket készíteni! Miután a sérült gépkocsi a baleset helyszínéről javítóműhelyünkbe érkezik megkezdjük az adott gépkocsival kapcsolatos teljes körű biztosítási ügyintézést. A kitöltött nyomtatványokat eljuttatjuk az adott biztosítótársasághoz. Az általuk kiküldött kárszakértő kárfelvételi jegyzőkönyvben rögzíti a látható sérüléseket. Megbontás után kérhetünk pótszemlét ahol az addig nem látható sérüléseket vesszük fel. Megkezdődik a gépkocsi javítása szükséges alkatrészek beszerzése karosszéria munka, fényezés, futóműállítás, szerelés miközben a biztosító jelzi felénk a jogalap és fedezet meglétét. Az autó kijavítása után értesítjük ügyfelünket a telephelyünkön való átadás időpontjáról.

A kárrendezés dokumentumai

Az alábbiakban összefoglaltuk azon dokumentumok listáját, melyekre a biztosító társaságoknak a kár rendezéséhez általában szükségük van. Kérjük, hogy ezeket a dokumentumokat készítse elő és minél előbb adja át kárszakértőnknek, ezzel jelentősen lerövidítve a kárrendezés idejét!

 • Baleseti bejelentő (kék-sárga) eredeti példánya vagy rendőrségtől kapott eredeti iratok (Amennyiben ezek eredeti példányát kárbejelentéskor az illetékes biztosítónál már leadta, kérjük ezek másolatát szíveskedjék kárszakértőnknek a kárfelvételkor átadni.)
 • Kitöltött gépjármű-kárbejelentő
 • Forgalmi engedély másolata
 • Jogosítvány másolata
 • Törzskönyv másolat vagy banki meghatalmazás (Hitelezett gépjármű esetén a hitelező cég meghatalmazása, mely a kárösszeg felvételére is jogosít, valamint a hitelező cég aláírási címpéldányának másolata. Néhány finanszírozó csak a kárfelvétel után, a kárfelvételi jegyzőkönyv bemutatására adja ezt ki)
 • Vállalkozások esetén a következő dokumentumok is szükségesek:
  • Aláírási címpéldány másolat
  • ÁFA nyilatkozat
  • Bankszámlaszám
  • Meghatalmazás kárügyintézésére a kárügyben eljáró személy részére.

Kölcsönautó biztosítása a kárrendezés javítás idejére

Társaságunk a kárrendezés és az autójavítás idejére partnereinknek kölcsönautót biztosít, így Ön nem marad autó nélkül a javítás ideje alatt. Ezen szolgáltatásunkat kedvezményes áron tudjuk kínálni ügyfeleinknek.

Autómentés Budapesten, Pest-Megyében »

Kollégáink Budapesten és Pest megyében szakszerű és gyors autómentéssel állnak a gépjármű tulajdonosok rendelkezésére. Legyen szó műszaki hibáról, vagy az autó kisebb-nagyobb sérüléséről szakembereink már indulnak is, hogy minél hamarabb a segítségére legyenek a profi autómentéssel.

Autómentés Budapesten

Gépjármű biztosítás kötése

Autó biztosítás kötésÁltalában használt vagy új autó vásárlása esetén majd minden esetben szükséges lesz egy kötelező felelősségbiztosítás megkötésére, de számos esetben logikus lehet további autóbiztosítás - Casco, személy, poggyász, stb. - megkötésére is. A biztosítók nagyon sokféle biztosítási ajánlattal rendelkeznek az autó tulajdonosok irányában, mind költségben, mind a biztosításban bennfoglalt szolgáltatások terén nagyon széles kínálatból kell az autó tulajdonosnak választania.

Az Elasticcar jelenleg 13 biztosítótársaság ezirányú biztosítási konstrukcióit kínálja ügyfeleinek, biztosítási tanácsadásunk keretében pedig tanácsadó kollégáink segítenek Önnek kiválasztani a legoptimálisabb biztosítási ajánlatot, legyen szó Kgfb, Casco, vagy egyéb kapcsolódó biztosítási konstrukcióról.