Több, mint egy általános autókölcsönző
E-kárbejelentő alkalmazás

E-kárbejelentő alkalmazás

A MABISZ által fejlesztett ingyenesen letölthető e-kárbejelentő applikáció 2019. januárjában látott napvilágot, amely a mai igényeknek megfelelően a mobiltelefonunkra letöltve hasznos kiegészítő lehet a közúti közlekedésben résztvevők számára. Ez a hivatalos kék-sárga baleseti bejelentő elektronikus változata. A program használatához internet kapcsolat szükséges!

A fejlesztők nem titkolt célja, hogy a gépjármű kárbejelentés egyszerűbbé váljon így meggyorsítva a kárkifizetési-kárrendezés lehetőségét. A kárbejelentő letöltése után célszerű a fix adatok kitöltése. Ehhez nagy segítséget nyújt a KGFB (kötelező gépjármű felelősség biztosító) szerződés, biztosítási kötvény vagy a díjigazoláson feltűntetett QR kód használata.

Milyen káresemények jelenthetők be az e-kárbejelentő applikáció segítségével?

  • Magyarországon történt okozott vagy elszenvedett belföldi KGFB biztosítással rendelkező gépjárművekben bekövetkezett káresemény.
  • Kötelező biztosítással nem rendelkező gépkocsi által okozott kár.
  • Casco kár csak a KGFB kárral egyidejű kárrendezési bejelentésnél lehetséges. (Amennyiben a károkozó autó rendelkezik ilyen típusú biztosítással).
  • Egyedi Casco biztosítás bejelentése egyelőre nem lehetséges
  • Gépjárművel, nem gépjárműbe okozott dologi kár pl. Oszlop, kerítés,stb..

E-kárbejelentő alkalmazás letöltése

Visszajelzés, applikáción beküldött kárigénynél!

Az alkalmazáson keresztül bejelentett kárigény a beküldéstől számított 72 órán belül visszajelzést küld a károsultnak felelősség elismerés hiányában - azaz nem tudtak megegyezni a helyszínen - mindkét résztvevőnek. Amennyiben nem kap értesítést a jelzett időtartamon belül, úgy a kárbejelentést a jogszabályban előírtaknak megfelelően köteles megtenni az illetékes biztosító társaságnál.

A gépjármű káresemény bejelentésénél igénybe vehet Javítói szervizpartnert -Elastic-Car-, akitől további szakmai segítséget kaphat.

Károkozó bejelentési kötelezettsége KGFB biztosítás esetén 5 munkanap, míg a károsult félnek 30 naptári nap áll rendelkezésére. A Casco bejelentési határidőt a biztosítási feltételek-módozat határozza meg.