Több, mint egy általános autókölcsönző
Vagyonbiztosítás azaz nem gépjármű okozta balesetek

A közúti közlekedésben nem csak kizárólag gépjárművek közlekednek. A biztosítással nem rendelkező egyéb járművek mit például kerékpár, roller, lovaskocsi. Ilyen potenciális veszélyforrás lehet még a gyalogos is.

Vagyonbiztosítás

Abban az esetben ha kár éri gépkocsiját a fent említett valamelyik résztvevőtől rossz hír lehet, hogy a saját kötelező biztosítása egy forint kártérítést sem fog kifizetni. De ha a károkozónak van olyan vagyonbiztosítása például: lakásbiztosítás aminek részét képezi a felelősség biztosítás és az kiterjed a károkozásra úgy ebben az esetben kaphat kártérítést a károsult ügyfél.

vagyonbiztosítás

A kárt okozó munkagép esetében alapvetően kettő estet különböztetünk meg:

  • közúti forgalomban járműként közlekedik,
  • amikor munkagép nem volt közúti forgalomban azaz munkavégzés közben következik be a károkozás.

Az első esetben gépjárműként okozott kárnak kezelik, tehát fizet a kötelező biztosítás az okozott kárért!

A második esetben viszont munkavégzés közben tehát munkagép definíció alatt okozott kárért már csak kizárólag az üzemeltető vagyon biztosításának felelősségbiztosítása illetve annak kiegészítő részeként és abban foglaltak szerint fizethető a kártérítés.

Miután megvan az elismerő nyilatkozat további biztosítási ügyintézésben segít az Elastic-Car Kft ahol a keletkezett karosszéria javítási munkát és a fényezést is egyben kijavíttathatja!