Több, mint egy általános autókölcsönző
Milyen gépjárműkárok esetén fizet a Casco biztosítás?

A saját gépkocsinkra köthető biztosítási forma mely kiterjedhet töréskárra, üvegkárra, lopáskárra, rongálásra, elemikárra ezeken kívül részlopás és totálkár esetén is fizethet. Több változata is létezik ezek a casco módozatokban térnek el egymástól például: teljeskörű casco, lopás, üveg vagy csak elemi károkra kiterjedő biztosítás.

Casco Biztosítás

A fent említetteken kívül a megfelelően kiválasztott módozatunkhoz további extra kiegészítő opciókat választhatunk, személyre szabottan. Ilyen lehet például egyéb értéktárgyak, poggyász, baleset biztosítás vagy extra felszereltség. Természetesen ezek biztosítására díjpótlékot kell fizetnünk.

A casco biztosítást elsősorban saját autónkban bekövetkezett káresemények rendezésére kötjük és egy általunk szabadon választott biztosító társasággal szerződünk. Ennek a biztosítási formának megkötése nem kötelező mégis érdemes igény bevenni mert nagy biztonságot jelent számunkra!

Casco kárrendezés

A kiválasztott módozatnál már az alap casco biztosítás is kártérítést fizet, a casco kötvényben foglaltakban meghatározott módon.

Fontos megemlíteni, hogy általában a szerződésbe meghatározott összegű önrészt vállalni kell az ügyfélnek egy-egy kárügy kifizetésénél! Ez két részből tevődhet össze egy százalékos és egy minimálisan fizetendő forint összegből pl.: 10% minimum 100.000.- Forint.

A vállalt önrész a megállapított kártérítési összegből levonásra kerül!

  • Jól jöhet a Casco biztosítás amikor saját magunk okozunk kárt a féltve őrzött autónkban.
  • Egy kirándulás alkalmával a parkoló gépkocsinkat összetörték de nincs meg a károkozó.
  • Egy jó hangulatú focimeccs vagy koncert után a szabályosan parkoló autónkat ismeretlen elkövető összekarcolta vagy megrongálta. De fedezetet nyújthat a casco biztosítás akkor is amikor megvan a károkozó fél, de nem ismeri el a felelősségét és vitás helyzet alakul ki. Ez utóbbi esetben előzetes casco biztosításra megkezdhető a saját autónkban keletkezett kárrendezés.

Amikor már megtörtént a baj és segítségre van szüksége, bízza a casco kárbejelentést és a gépjármű kárrendezést az Elastic-Car Kft-re!