facebook
mobile menu Menü

Kérdése van? Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Elérhetőségeink

+36 30 422 0022
info@elasticcar.hu

1161 Budapest, Milán utca 19.
Hétfőtől - péntekig 8-17 óráig
+36 1 405 8763


Legfrissebb cikkeink

Autókölcsönzés Budapesten »

Az autókölcsönzési lehetőséget az emberek egyre nagyobb rétege veszi igénybe, hiszen ma már...

2018.03.02.

Autóbérlés Budapesten »

Sok olyan helyzet adódhat egy ember életében, amikor szüksége lenne egy autóra, de...

2018.02.11.


Tartós gépjárműbérlés számos előnnyel!

Tartós gépjárműbérlés számos előnnyel! Ha Ön is újdonsült cégtulajdonos, akkor csak természetes, hogy arra törekszik, hogy mindent megtegyen azért, hogy racionalizálhassa a költségeit, hiszen már maga a vállalkozás megalapítása is jelentős összegeket emésztett fel. A legtöbb vállalkozó irodáját vagy üzlethelyiségét csak bérli, amíg gépjárműből pedig sajátot vásárol. Az ingatlan értéke az évekkel nem csökken, amíg az autóé viszont épp ellenkezőleg!

A fentieket szem előtt tartva az autóbérlés tűnik a legjobb megoldásnak. Általában egy kisautó-tulajdonos gépkocsijára négy-öt év alatt több millió forintot költ. Ez a napi néhány ezer forintos tartós bérlet mellett, még napi használat mellett sem jelent ennyire magas összeget. Az autókölcsönzés ezek alapján, tehát egyes esetekben sokkal gazdaságosabb megoldás, mint a vásárlás, legfőképp akkor, ha a vezető csak ritkán használja a járművet. Amennyiben szeretné költségeit minimalizálni, ha olcsóbban szeretné megoldani a közlekedést, akkor mindenképp érdemesebb egy autókölcsönzőhöz fordulnia.

Szem előtt kell tartani azt is, hogy ha saját céges autóval rendelkezik, akkor a fenntartási költségeket folyamatosan fizetni kell, még akkor is, ha hetekig nem is tud vezetni, mert el volt havazva az út, mert beteg volt, vagy éppen nyaralt, telelt. Sőt, ha rossz anyagi helyzetbe kerül, és emiatt meg kell válni a gépkocsitól, akkor azt csak jóval az új ára alatt tudja eladni, ami szintén anyagi veszteséget jelent. 

A bérautót ezzel szemben bármikor visszaadhatja, és máris nincs több fizetési kötelezettsége, amivel számolnia kellene. Amikor pedig az ideiglenes probléma megoldódott, akkor egyszerűen újra bérelhet, nem kell ismét átesnie az autóvásárlási procedúrán. Az sem mellékes persze, hogy ha egy idő után nagyobb vagy más típusú autóra lenne szüksége, akkor a csere könnyedén és gyorsan kivitelezhető.