facebook
mobile menu Menü

Kérdése van? Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Elérhetőségeink

+36 30 422 0022
info@elasticcar.hu

1161 Budapest, Milán utca 19.
Hétfőtől - péntekig 8-17 óráig
+36 1 405 8763


Legfrissebb cikkeink

Autókölcsönzés Budapesten »

Az autókölcsönzési lehetőséget az emberek egyre nagyobb rétege veszi igénybe, hiszen ma már...

2018.03.02.

Autóbérlés Budapesten »

Sok olyan helyzet adódhat egy ember életében, amikor szüksége lenne egy autóra, de...

2018.02.11.


Rossz iránytartás

Rossz iránytartásÉrezte már vezetés közben, hogy ha egy hosszabb egyenes szakaszra érkezik, a kormány egyenesen tartása ellenére autója valamelyik irányba húz? Ez az apró kellemetlenségnek tűnő jelenség jelentős, veszélyes hibák előjele lehet.

Az ilyen rossz iránytartás egyik kiváltó oka a fékrendszer nem megfelelő beállítása, a fékbetétek, vagy féktárcsák kopása, sérülése lehet. Ha egy fékbetét már nem a specifikációknak megfelelő állapotban van, elkezdhet magától befogni, ezáltal a négy futómű nem egyforma futási tulajdonságokkal fog rendelkezni. Ha az egyik keréken akár csak egy kicsit is befog a fék, az autó elkezd abba az irányba húzni. Alapvetően már ez is egy közlekedésbiztonsági rizikó, de a további kopás által az adott kerékre jutó fékezőerő is csökken, ami nagyobb sebességről történő lassításnál akár méterekkel is megnövelheti a féktávot, ezáltal könnyen balesethez vezethet.

Vizsgálja meg kerekeit egyszerűen, szabad szemmel – puszta kézzel! Talál valamelyik felnin a többitől eltérő fekete por lerakódást? Nagy eséllyel az adott fék kopásából származik. Vizsgáltassa meg fékrendszerét, még a rossz idő beállta előtt! Keresse az ElasticCar profi szervizét!