facebook
mobile menu Menü

Kérdése van? Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Elérhetőségeink

+36 30 422 0022
info@elasticcar.hu

1161 Budapest, Milán utca 19.
Hétfőtől - péntekig 8-17 óráig
+36 1 405 8763


Legfrissebb cikkeink

Autókölcsönzés Budapesten »

Az autókölcsönzési lehetőséget az emberek egyre nagyobb rétege veszi igénybe, hiszen ma már...

2018.03.02.

Autóbérlés Budapesten »

Sok olyan helyzet adódhat egy ember életében, amikor szüksége lenne egy autóra, de...

2018.02.11.


A helyes autómosás

A helyes autómosásTeljesen átlagos feladatnak tekinthetjük az autómosás. De vajon helyesen végezzük, nem okozunk kárt vele a gépkocsiban? Tudta, hogy a gyakori gépi mosástól karcosodik a fényezés?

Autónk veszíthet értékéből azáltal, ha helytelenül, rossz eszközökkel végezzük a tisztítást. A jármű gondozásának első lépése az alapos mosás. Szakértők javasolják, hogy hetente érdemes mosni az autót, de lagalább akkor, amikor szemmel láthatóan koszos. A tiszta felületeken a nedvesség hamar felszárad, viszont egy koszos karosszériaelem tovább lesz nedves, ezáltal könnyebben megindulhat a korrózió. Ennek első, szemmel látható jele a fényezés mattá válása.

A gépkocsi tisztítás elemről- elemre. A sorrend előmosással kezdődik, erre azért van szükség, hogy minél kevesebb kosz maradjon a samponos mosás idejére. Ezt vagy erős vízsugárral, vagy az erősebb hatás érdekében magasnyomású mosóval is végezhetjük.

A második lépés az aktívhabos (nyáron bogároldó) használata. A felület megmaródásának, mattá válásának elkerülésére érdemes PH semleges sampont használnunk!