facebook
mobile menu Menü

Kérdése van? Visszahívjuk!

Kérjük adja meg telefonszámát, és kollégáink rövid időn belül visszahívják Önt elérhetőségén.


Elérhetőségeink

+36 30 422 0022
info@elasticcar.hu

1161 Budapest, Milán utca 19.
Hétfőtől - péntekig 8-17 óráig
+36 1 405 8763


Legfrissebb cikkeink

Autókölcsönzés Budapesten »

Az autókölcsönzési lehetőséget az emberek egyre nagyobb rétege veszi igénybe, hiszen ma már...

2018.03.02.

Autóbérlés Budapesten »

Sok olyan helyzet adódhat egy ember életében, amikor szüksége lenne egy autóra, de...

2018.02.11.


A bowdenek kopása

A bowdenek kopásaIsmerős Önnek a jelenség, hogy gázadásnál, vagy éppen a gázpedál visszaengedésekor nem teljesen simán fut a pedál, hanem kisebb-nagyobb megakadásokkal teszi meg útját? Hasonló tapasztalatai vannak a kézifékkel? Vagy a kuplungot nem lehet egyenletesen benyomni, hanem csak szaggatottan éri el a kívánt pozíciót? Esetleg nagyobb erőt igényel a pedál lenyomása, mint az autó újkorában?

Ezek olyan kellemetlenségnek tűnhetnek, melyekhez hozzá lehet szokni. Erősebben kell nyomni a pedált? Minden autó más, ezzel együtt kell élni – hangozhatna az egyszerű válasz. Azonban a meglehetősen kisszámú esettől eltekintve, amikor az ilyen viselkedés az adott típus jellegzetessége, vagy szériahibája, ez a jelenség többnyire a gáz-, kuplung-, vagy fékbowden elhasználódását, „kiszőrösödését” jelzi. Ha az eredetileg közel teljesen sima felületű bowdenből elkezdenek kiválni a felépítő szálak, ezáltal az ellentétes irányban történő húzáskor akadályozzák a bowden mozgását, ezáltal a normális, sima futás helyett csak akadozva, lépésekben mozog az adott funkciókar.

Ezek az apró kellemetlenségek – a fékbetét és centírozási hibákhoz hasonlóan – a későbbiekben sokkal nagyobb költségeket okozhatnak. Ne okozzon magának kellemetlenséget, vigye autóját időben szakemberhez! Kérjen teljes átvizsgálást az ElasticCar professzionális csapatától!